Koirien perinteinen jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus on suomalainen, jo tuhansia vuosia käytössä ollut hoitomuoto. Jäsenkorjauksella on autettu ihmisiä kaikenlaisissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa menestyksekkäästi, pehmeästi ja nopeasti. Hoito on turvallinen, vuorovaikutteinen ja luottamukseen perustuva.

Eläinten hoidossa tulee hoitajalla olla riittävästi tietoa ja taitoa, sekä herkkyyttä tuntea ja tulkita löydöksiä ja havaintoja eläimestä, sillä eläimet eivät voi kommunikoida sanallisesti.

Koirat peittävät kipuaan hyvin. Omistaja ei välttämättä huomaa, että koira on kipeä tai stressaantunut. Stressi kertyy elimistöön ja voi aiheuttaa koiran kehoon muutoksia. Kipu vaikuttaa myös kehoon negatiivisesti.

Vaikka koiraa olisi hierottu säännöllisesti, voi kehosta löytyä hoidettavaa jäsenkorjauksella. Koirien jäsenkorjauksella on löydetty mm. aiemmin piilossa olleita jumeja lihaksista, lihaskalvoista tai jänteistä. Nivelistä ja nikamista on löytynyt virheasentoja, jotka vaikuttavat koiran kykyyn liikkua tasapainoisesti, sekä aiheuttavat kipua.


Koiran jäsenkorjaukseen kuuluu omistajan haastattelu, koiran havainnointia, tutkimista ja tunnustelua. Se on tiedon läpikäyntiä ja analyysiä.

Hoito on koiralle rentouttavaa hierontaa, jota tehostetaan pehmeillä mobilisoinneilla koiran luonnollisia liikeratoja käyttäen. Trigger-pisteitä hoidamme omalla erityistekniikallamme. Etenemme isosta pieneen, pinnasta syvemmälle koirassa sen mukaan kuin pehmeästi onnistuu.

Omistaja on mukana hoidossa. Hoidon aikana omistajan tulisi ollla läsnä koiran kanssa.

Kontraindikaatioita hoidolle:

  • Syöpä ja kasvaimet
  • Juoksu
  • Emokoira vasta imetyksen jälkeen
  • Kirurgisten operaatioiden jälkeen viikon varoaika
  • Tikkien poiston jälkeen kahden viikon varoaika
  • Steriloinnin jälkeen 2-4 viikon varoaika
  • Jos koira on kipeä
  • Rokotusten jälkeen viikon varoaika
  • Pennuilla vain akuutti vaiva, muutoin kun korkeuskasvu loppunut
  • Vähintään 3 päivää ennen kisoja


Asiakkaiden kertomaa:

"Jäsenkorjaus on ollut suuri apu niin koiran liikeratojen kuin kyttäytymisen hoitamisessa. Koirallani on ollut vaikeuksia rauhtoittua ja rentoutua. Sana "sähikäinen" kuvaa ehkä tätä käytöstä ja tunnetilaa parhaiten. Käsenkorjauksessa käymisen aloitettua koiran olemus on paljon rauhallisempi ja rentoutuneempi. Tuntuu, kuin joku päänsisäinen lukko siitä loksahtaisi auki ja ajatukset pääsevät virtaamaan taas avoimesti. Koirallani on LTV2 ja säännöllisellä jäsenkorjauksella ranka on pysynyt suht avoimena ja liikeradat näyttävät hyvältä. Ennen jäsenkorjauksessa käyntiä koirani peitsasi ennemmin kuin ravasi. Kropassa oli paljon jumeja ja triggereitä, jotka ovat vähentyneet käsittelyjen myötä. Aina käsittelyn jälkeen koirani tuntuu liitävän pitkin maanpintaa, kun se saa todella paljon eloa ja joustoa liikkeisiinsä. Myös koiran itsenäinen venyttely lisääntyy huomattavasti, kun ollaan käyty jäsenkorjauksessa. Koirani käytöksestä huomaa selkeästi, kun edellisestä käsittelystä on kulunut aikaa. Se on levottomampi ja olemukseltaan kireä. Myös peitsausta alkaa taas ilmetä. Jäsenkorjaus on ollut loistava apu, sekä yllättänyt minut laajoilla vaikutuksillaan. En olisi uskonut, että sillä olisi niin iso vaikutus koiran yleiseen olemukseen."

"Urho on 2,5v dalmatiankoirauros, joka harrastaa mm. tokoa ja pk-lajeja, sekä kaikinpuolin aktiivista elämää lenkkeillen ja luonnossa liikkuen. Urho ei ollut ennen käynyt hierojalla tai jäsenkorjauksessa, kunnes joulukuussa menimme Janitan käsittelyyn. Urho on aina liikkunut mielellään ja vaivattomasti, mutta viikkoa ennen jäsenkorjausta huomasin, että Urho vetää hypyissä takajalat mahan alle esteen päällä. Nuori koira kun on, Urho on tehnyt vasta vähän hyppytekniikkaa, joten en ollut varma, onko kyseessä sen tapa hypätä, vai joku jumi.
Jäsenkorjauksessa paljastui äkkiä, että Urho on pahasti jumissa, voisi sanoa että niskasta hännänpäähän. Urhosta näki selvästi, miten Janita löysi ne oikeat pisteet ja ongelmakohdat, mutta käsitteli Urhon kuitenkin koiraa kuunnellen. Urhoa pidettiin pari päivää levossa käsittelyn jälkeen, sitten jatkettiin lenkkeilyä palaten normaaliin.
Kun Urho palasi treeneihin, ja otettiin hyppynoutoja kolme viikkoa käsittelyn jälkeen, nähtiin heti että hyppytekniikka on muuttunut täysin. Urho pystyi ojentamaan hypyssä takajalat taakse, mitä se ei ennen käsittelyä tehnyt ollenkaan. Omistaja oli aivan äimänkäkenä, että miten voi koira muuttua yhdessä käsittelykerrassa noin paljon! Erohan oli kuin yöllä ja päivällä. Eli jopa yhdellä käsittelyllä oli välitön vaikutus koiran kroppaan, mikä kertoo tietysti siitä, että Janita kyllä tiesi mitä teki ja osasi löytää ja aukoa ne ongelmakohdat. Jatkamme ehdottomasti Urhon kanssa hierontoja ja jäsenkorjauksia, varsinkin nyt kun näin koirassani noin selkeät vaikutukset."

"Pohjanpystykorva Vicky, täyttää kesällä 9-vee. Harrastettu on agilityä, tokoa, hakua jonkin verran, rallytoko ja tietenkin metsästystä, joka on koiran päätyö. Kroppa vaivat alkoivat näkyä n. 4 vuotta sitten. Hakulenkit olivat heikot, agilityssä videoilta näin, ettei takapää/jalat ojentuneet normaalisti. Käytin koiran röntgenissä ja kuvista ilmeni koiralla puuttuvan kylkiluu, lonkat C/B. Laserhoitokuuri otettiin heti eläinlääkärissä. Aloin etsimään asiansa osaava urheilijoitahierojaa/fyssaria, mikä löytyikin sukkelasti. Hieronnalla ja laserhoidoilla Vicky pysyi suht notkeana, mutta metsästyskoira kun on, joka antaa itsestään kaiken mettäreissuilla kroppa kipeytyi ja jumit tuli nopeammin. Vuosi sitten luin ekan kerran koirien jäsenkorjauksesta. Ajattelin Vickylle tämän hoitomuodon kokeilla, kun itselle on ollut ko.hoitomuodosta hyötyä nivelreumaan. Kylläpä oli lehemänahka kipeä/jumissa kauttaaltaan ekoilla käsittelykäynnillä. Kolmas käsittely meni jo sen verran hyvin, kun emme saaneet koiralta alta kulmien mulkoiluja .Rangan mobilisointia ei ollut aiemmin voinut tehdä kropan jumien vuoksi. Olin hämmästynyt kuin hyvin mobilisointi onnistui, ottaen huomioon aiempia käsittelykertoja olleen vain kaksi. Arvon rouvan kroppa on ollut nyt hyvässä kuosissa. Latu on maistunut, kävyt on lennelleet ilmojen halki, koiran pomppiessa kuin aropupu. Mikään ei ole hienompaa, kuin nähdä täysillä metson perään laukkaava koira, jonka kroppa liikkuu sulavasti ja onnellinen naama, kun saalis on saatu. Jatkossakin käytän molempia pystykorvia hieronnassa, laserhoidossa, jäsenkorjauksessa. Käyttökoirat ovat mielestäni huolenpitonsa ansainneet."