Koirien yksityistunnit

Yksityistunnilla voidaan kouluttaa koiralle uusia asioita, muokata vanhaa ja jopa korjata ongelmakäytöksiä. Koiran yksityistunti voidaan toteuttaa kotikäyntinä, Oulunsalon hoitotilalla tai koirakoululla.

Alla voit tutustua koulutusideologiaani.


Käytössä olevat koulutusmetodit ovat tieteeseen pohjautuvaa, koiraa kunnioittavia metodeja. Koulutan pääasiassa operantisti, joka on mielestäni nopein ja tehokkain tapa oppia. Operanttiin ehdollistumiseen kuuluu neljä osa-aluetta, joihin kuuluu:

  • positiivinen vahvistaminen
  • negatiivinen vahvistaminen
  • positiivinen rankaisu
  • negatiivinen rankaisu

Käytössäni on pääasiassa positiivinen vahvistaminen ja negatiivinen rankaisu, jotka kulkevat käsikädessä toistensa kanssa. Vaikka negatiivinen rankaisu kuulostaa hurjalta, sen ei suinkaan tarvi olla mitään pahaa. Availen asiaa enempi koulutusta käsittelevässä blogissani Naks, palkka, JanDogs.

Käytän koulutuksessani tarjoamista ja sheippaamista. Jossain määrin houkuttelua saattaa olla myös mukana. Kohteiden avulla voi myös kouluttaa koiralle paljon asioita.

Koulutuksissa kiinnitän huomiota koiran mielentilaan, koska tunnetila on vahvasti mukana oppimisessa. Toinen asia mihin kiinnitän huomiota on ohjaajan toiminta ja sen kautta koirakon vuorovaikutustaidot, sekä heidän välinen suhde. Hyvä suhde koiraan on mielestäni kaiken a ja o. Suhdetta on hyvä alkaa rakentamaan jo pennusta saakka, mutta vanhempanakaan toivo ei ole menetetty. Sanonta 'vanha koira ei opi uusia temppuja' ei ole mielestäni ollenkaan osuva. Samaa asiaa ajattelen ohjaajan kohdalla joka mielestään ei pysty muuttumaan. Pystyy kyllä, mutta se vaatii töitä myös ajattelun tasolla. Pääasiassa koulutan siis ohjaajaa kouluttamaan koiraansa.

Yksityistunteja on tarjolla Oulunsalon ja Rajakylän toimispisteessä, sekä Peten Koiratarvikkeen tiloissa Kaakkurissa.