Kouluttajat

JanDogsin tiloissa toimii kouluttajina JanDogsin perustaja Janita Peura, sekä Jenni Suomalainen ja Mari Parkkila. Maria Kauppi vetää harvakseltaan koiratanssia.

Janita Peura

JanDogs yrittäjä


Suurimpaa osaa JanDogsin kursseja vedän minä, itse yrittäjä JanDogsin takana. Olen reilu 30-vuotias koira-alan moniosaaja. Olen pitkälle kouluttautunut koira-alalla ja kouluttaudun koko ajan lisää. Uusimpana koulutuksena aloitan opinnot elokuussa kraniosakraaliterapian opinnot. Tarkemman listan käymistäni koulutuksista löydät täältä. 

Kotoani löytyy tällä hetkellä kaksi valkoista ruotsinhirvikoiraa, workingkelpie, Espanjasta tullut rescue, sekä saksanpaimenkoira. Hirvikoirat ovat jahtikäytössä. Workingkelpien päälaji on ollut agility. Jonkin verran on myös paimennettu lampaita ja nautoja. Rescuen kanssa on tehty pohjia agilityyn ja tokoon. Kahden edellämainitun kanssa vedätetään ympäri vuoden. Saksanpaimenkoiran pentu on kasvamassa palveluskoirapuolelle. Hänen lajivalikoimiinsa tulee myös kuulumaan vetolajit.

Ajatukseni koulutuksesta on se, että koulutan ohjaajaa kouluttamaan koiraansa. Jokainen ohjaaja ja koira on erilainen, joten jokainen koirakko täytyy huomioida yksilönä. Hyvällä kouluttajalla onkin työkalupakissaan monia eri tekniikoita.

Tarjoamisen kautta kouluttaminen on lähellä sydäntäni. Monessa asiassa mietinkin, miten tämän voisi kouluttaa eri tavalla, mielellään tarjoamisen kautta. Tarjoamalla koulutettu koira oppii oppimaan. Tällä tavalla koulutetut koirat myös oppivat olemaan aktiivisempia ohjaajaa kohtaan. Bonuksena päälle, tarjoamalla koira käyttää enemmän aivojaan ja näinollen väsyy paremmin. Voit lukea lisää ajatuksiani tästä.

Kouluttaessa kiinnitän huomiota myös moneen muuhun asiaan, kuten mielentilaan. Tunne liittyy aina vahvasti tekemiseen, joten se tulee ottaa aina huomioon. Pyrin myös koulutuksissani etenemään jokaisen koirakon mukaisesti. Tarkoitus ei ole saada tehdyksi kaikille samat asiat, vaan jokaiselle oman tason mukaan. Kouluttaessani huomioin myös koiran käytöksen, eleet ja liikkeet. Pyrin helposti tarttumaan siihen, mikäli koira ei liiku puhtaasti, näyttää olevan jumissa tai kipeältä.

Vielä viimeisenä, muttei vähäisimpänä. Koirakouluni on ihan tavallisille koirille ja heidän omistajilleen. Voit tulla koirakouluuni, oli sitten tavoitteena koiran aktivointi, yhdessä harrastaminen, tai vaikka kilpaileminen. Kaikki koulutetaan samalla ammattitaidolla ja ajatuksella. Jokainen koira on ensisijaisesti perheenjäsen ja ansaitsee parasta, oli tavoite mikä hyvänsä.

Jenni Suomalainen

Pk-tottis- & tokokouluttaja

Olen pian kolmekymppinen koiraharrastaja. Kotoa löytyy tällä hetkellä muutama australianpaimenkoira. Nuorempien, vielä kisaavien, lajivalikoimaan kuuluu haku ja jälki, tottis ja esineet, sekä toko. Vietän paljon aikaa koirieni kanssa metsässä, sekä reissaten. Koirat ovat aina ensisijaisesti meille tärkeitä perheenjäseniä, jotka näkyvät arjessa ilman treenejäkin. Olen kisannut koirieni kanssa useassa eri lajissa, tokossa ja PK-puolella aina SM-kisoja myöten. Valioituminen on vain yksi etappi koiran kisauralla, siitä kaikki vasta alkaakin!


Arvostan omissa koirissa, sekä koulutettavissani koirakoissa aktiivista ja motivoitunutta asennetta, hyvää suhdetta ohjaajan kanssa, kuin myös hyvää palkkautuvuutta. Oli kyseessä sitten tokon tunnistusnoudon palautus, PK-tottiksen mielentila, tai ohjaajan jännitys kokeen aikana, on meillä varmasti hauskaa ja palkitsevaa treenata näitä yhdessä! Otan kouluttaessani huomioon koirakon lähtötason, erilaiset ongelmat, esim. palkkaamisessa, koiran mielentilan sekä ominaisuudet. Pidän kouluttamisesta edelleen, näin useiden vuosien jälkeenkin ja nautin siitä kun pääsen todistamaan koirakon yhteisen kielen löytymistä.

Maria Kauppi

Koiratanssikouluttaja


Minulla on kaksi espanjanvesikoiraa Luna (s. 2013) ja Martti (s. 2016). Lunan kanssa siirryimme agilitystä koiratanssiin ja Luna kilpailee nyt niin Koiratanssin Freestyle ALO, kuin HTM ALO luokissa. Martin pääasiallinen laji on agility, mutta myös Martti tanssii omaksi ilokseen ja onpa me yhdet kisatkin Freestyle ohjelmalla "Tämä mies ei tanssi" korkattu! Molemmat koirat myös höntsäilevät koiraladulla ja uivat mielellään!

Hieman jääräpäisten vesikoirien kanssa pitää olla määrätietoinen, mutta reilu- nämä tyypit rakastavat tehdä töitä, mutta palkan pitää olla oikea! Yhdessä tekeminen ja reiluus, eli siis hyvä treeni- parempi mieli molemmilla onkin kouluttamisperiaatteeni!


Olen toiminut omassa työssäni ryhmäliikuntaohjaajana, sekä urheiluvalmentajana ja kouluttajana vuodesta 1999 ja tällä hetkellä keskityn oman Pop Up Yoga Finlandin alla joogan opettamiseen ja kouluttamiseen pohjoisessa. Ihmisten kanssa toimiminen ja kouluttaminen on siis minulle tuttua ja mieluisaa puuhaa. Olette lämpimästi tervetulleita sellaisena kuin olette!

Mari Parkkila

Rally-Toko- & Nose Work kouluttaja


Olen Mari Parkkila, 32-vuotias oululainen koiraharrastaja. Tällä hetkellä kotona asustaa kolme shetlanninlammaskoiraa.

Reilun kymmenen aktiivisen koiraharrastusvuoden aikana olen kilpaillut mm. agilityssä, tokossa, rally-tokossa, sekä nose workissa. Kouluttajana olen toiminut vuodesta 2013 alkaen eri koiraseuroissa, ja oman toiminimen perustin vuonna 2018.
Olen suorittanut koetoimitsijakurssit I ja II (rally-toko), arkitottelevaisuusohjaajakoulutuksen, sekä nose work -koulutusohjaajakurssit I ja II.

Tällä hetkellä koulutan pääasiassa rally-tokoa ja nose workia. Nämä lajit ovat erityisen lähellä sydäntäni, koska ne soveltuvat hyvin monenlaisille koirakoille. Parasta kouluttajana toimimisessa on saada seurata jokaisen koirakon yhteistyön kehittymistä, ja pyrinkin aina löytämään yksilöllisesti jokaiselle koirakolle sopivat positiiviset koulutusmenetelmät.


Marin koulutuksiin ilmoittautuminen menee suoraan Marin kautta. Ilmoittelemme täällä, sekä facebook-sivuillamme, mikäli Marin ryhmiin vapautuu paikkoja!