JanDogsin takana

JanDogs toiminimen takaa löytyy 1990 syntynyt oululainen, Janita Peura.

Pienestä pitäen eläimet ovat olleet lähellä sydäntä ja ajan saatossa meillä on ollutkin vaikka minkä näköistä eläintä. Koirien lisäksi meillä on ollut kissoja, kaneja, hamstereita, hiiriä, sekä akvaariokaloja.

Tällä hetkellä kotonamme asuu viisi koiraa: kaksi valkoista ruotsinhirvikoiraa; Nuutti ja Siri, workingkelpie Pako ja  käyttölinjaiset saksanpaimenkoirat Enne ja tyttärensä Rene. Valkoiset ruotsinhirvikoirat ovat metsästyskäytössä miehelläni. Ennen kanssa olemme ehtineet saada koulutustunnuksen RTK1, suorittaneet BH kokeen hyväksytysti ja saaneet ensimmäisen tuloksen noseworkin puolella. Pakon päälaji on ollut agility, mutta viimeiset pari vuotta on kulunut Ennen treenaamiseen. Nyt Pako onkin harrastanut siskoni kanssa rally-tokoa ja tyttäreni kanssa noseworkia. Rally-tokossa Pako on saanut RTK1 tuloksen, sekä ensimmäisen avoimen luokan tuloksen. Noseworkissa minun ohjaamana on noustu sisätilaetsinnöissä kakkosluokkaan. Muihin epäsäännöllisen säännöllisiin harrastuksiin kuuluu paimennus ja vetolajit. Näiden lisäksi koirien kasvatus kuuluu elämääni hyvin pienimuotoisesti.

Olen kiinnostunut koirien fysiikasta, koulutuksesta, ruokinnasta ja jalostuksesta, joten näillä osa-alueilla halu oppia ja kouluttautua jatkuu läpi elämän.

Vuosien 2019 - 2020 aikana kehitin ensimmäistä omavalmistetuotetta JanPaw tassuvahaa, joka tuli markkinoille 2020 kesällä. Tuote on luonnonmukainen ja täysin turvallinen moneen vaivaan. Vuonna 2024 ei oikeastaan enää ole ollut JanPaw tassuvahan valmistusta ja myyntiä muiden kiireiden vuoksi.